Historien vår

Solenergi FUSen ble etablert i 2012. I dag består vi av over 20 spesialister på solenergi. Vi er stolte av å ha installert flere enn 130 000 solcellepaneler for virksomheter over hele landet.

Vi hjelper deg å delta i det grønne skiftet. Det er vår viktigste oppgave. Hvordan gjør vi det? Jo, vi prosjekterer, drifter og bygger anlegg for solenergi. Alle våre anlegg er toppmoderne.

 

 

Taket som startet det hele

Året var 2012, og Thor Christian Tuv ville ha solcellepaneler på taket sitt. Ingeniøren Tuv hadde lang erfaring med utbygging av solenergi i utlandet. Han visste at solenergi var fremtiden. Skuffende nok kunne ingen her hjemme levere produktet han ønsket seg. Solenergi ble ikke oppfattet som særlig aktuelt i Norge i 2012. Holdningen var at solenergi og norske værforhold var en dårlig match. De proffe løsningene fantes ikke.

Over snittet opptatt av bærekraft

Mye har skjedd siden da. Påstanden om at Norge ikke egner seg for solenergi, er heldigvis gjort til skamme. Teknologien er grundig demonstrert. Investeringer har betalt seg. Bedrifter og offentlige bygg over hele landet vil ha solcellepaneler på vegger og tak. Pionerer satset på solenergi på taket sitt før alle andre, de har nå æren for at ingen tviler: Vil man ta ansvar for fremtiden, investerer man i ren solenergi.

 

 

Det er ti år siden Thor Christian Tuv klatret opp på sitt eget tak. Nå har vi blitt en stor gjeng med mye erfaring og ekspertise. Vi har satt flere Norgesrekorder i solenergiutbygging, og vi har utviklet mye ny teknologi. Nå leverer vi anlegg for solenergi over hele landet.

– Nå kommer solenergi til å vokse noe vanvittig, sier Hydrogen Europe-president Jon André Løkke under FUSens seminar. Les mer her.

 

Noen høydepunkter:

 

 • 2013: Ny Norgesrekord i solenergi – Høgskolen i Hedmark (nå Høgskolen i Innlandet), Evenstad.

   

 • 2014: Ny Norgesrekord i solenergi – ASKO og Norgesgruppen i Vestby.

   

 • 2015: Solsmaragden i Drammen blir en verdensnyhet – en helgrønn og printet fasade til energibygget til Glitre.

   

 • 2016: Nylansering og første utbygging – Innos Weightwatcher, norskutviklet teknologi for snøsmelting. Norges største fasademonterte anlegg monteres på Våler distribusjonslager.

 • 2017: Vestlandets største anlegg bygges på ASKO Vest på Arnatveit. 

   

 • 2018: ASKO Bygg Vestby blir Norges største solcelleanlegg.

   

 • 2018: Den nye bydelen Verksbyen i Fredrikstad bygges med solenergi på tak og fasader av Arca Nova.

   

 • 2019: Skagerak Arena i Skien blir det første store arenataket som bygges med solenergi. Downtown kjøpesenter i Porsgrunn blir verdens største snøsmelteanlegg med solceller.

   

 • 2020: Fasaden til Oljedirektoratet i Stavanger får solceller. 

   

 • 2021: Odas bygg på Liertoppen får solceller. Ryen helsehus får sedum på halve taket og solceller på hele. Fem osloskoler med solceller bygges.

   

 • 2022: Coop i Bergen får solceller og snøsmelteanlegg. Voldsløkka skole blir et ikon med solceller på fasaden, og vinner solenergi-prisen.

   
 • 2023: Alna Senter og Vinterbro Senter bygges ut. En lang rekke KIWI-butikker bygges ut. Det bygges fra Kristiansand og nordover, helt opp til Harstad.

De som tør å gjøre noe

Våre første kunder turte å ta sjansen på solen før de visste om teknologien var god nok. De gjorde sine grep mens økonomien var usikker. Uten dem hadde vi ikke vært her i dag. Det samme gjelder alle dere som brenner for å skape en forskjell. Det er dere som bidrar til å gjøre verden bedre.

Det er mange som mener mye om bærekraft. Meninger er bra. Vårt mantra er likevel at det viktigste er handling. Ta grep. Bygg stein for stein. Bedriftene som viser handlekraft, betyr aller mest. Vår oppgave er å støtte deg på veien.