NYHETER

FUSen fem år – feiret sammen med pionerer i det grønne skiftet

Fredag 9. februar markerte Solenergi FUSen sitt femårsjublieum sammen med samarbeidspartnere, kunder og pionerer som har bidratt til å løfte frem solenergi i Norge.

Stortingsrepresentant og forsker ved BI Per Espen Stoknes innledet med å fortelle historien om det grønne skiftet, og forsamlingen fikk skryt for å se trender og satse tidlig på solenergi. Han påpekte at solenergi i mange markeder allerede er den rimeligste formen for strømproduksjon, men at vi bare er i starten på den nye tidsalderen der fornybar energi vil dominere.

Solenergi FUSen gjorde sine første prosjekter i 2013, og grunnleggeren Thor Christian Tuv begynte med sitt eget private hus. - Jeg ville installere solcellepaneler på mitt eget hus, og fant raskt ut at ingen kunne levere det jeg ønsket, så jeg valgte å gjøre det selv ved å starte opp Solenergi FUSen, sa Thor Christian Tuv. Han hadde tidligere jobbet med produksjon av solceller med lavt CO2-fotavtrykk i Tyskland, og ønsket å få i gang noe med solenergi i Norge. Når man først har begynt å jobbe med solenergi er det vanskelig å slutte: - Å jobbe med solenergi er som å få et virus, og det finnes ingen kur, sier Tuv.

Rundt 50 personer deltok på jubileumet, og vi fikk høre perspektiver og erfaringer fra Torbjørn Johannson (ASKO/Norgesgruppen), Kjersti Folvik (Norwegian Green Building Council), Josefine Selj (Institutt for Energiteknikk) og Trine Kopstad Berentsen (Solenergiklyngen).

Thor Christian Tuv (Solenergi FUSen) og Per Espen Stoknes (stortingsrepresentant) var hovedinnlederne på FUSens jubileum.

Solenergi FUSens partnere og støttespillere fikk utdelt et diplom utført i silisiumsolcelle, glass og kongelig svensk eik.


Flere nyheter

Solenergi FUSen. Karoline Kristiansens vei 1h, 0661 Oslo      prosjekt@fusen.no  |   Tlf: 400 FUSEN (400 38 736)

Mail som sendes til alle adresser hos "@fusen.no" lagres på server. 

Lenkene nedenfor beskriver informasjon om personvern og bruk av informasjonskapsler på FUSens digitale kanaler:

https://blogg.fusen.no/personvernvilk%C3%A5r-og-vilk%C3%A5r-for-bruk

https://blogg.fusen.no/bruk-av-informasjonskapsler

  • FUSen på Twitter
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2018 FUSen AS - Foto Erik Worsøe Eriksen / Kristian Bye / FUSen. Utviklet på Wix.com av Staal AS