NYHETER

Årets Solstråle


Det er alltid gøy å få anerkjennelse, og spesielt når den kommer fra Norsk solenergiforening som arbeider for å fremme bruken av solenergi. Her er juryens begrunnelse for kåringen av Årets Solstråle 2017.

Prisen Årets solstråle utdeles årlig til en person eller virksomhet i Norge som i forhenværende år har utmerket seg i sin innsats for å fremme bruk av solenergi.

Prisen ble delt ut for første gang i 2013. Det lå kanskje i kortene at Årets solstråle 2017 skulle jobbe med nettopp solenergi. Han ble nemlig født i Nordkapp kommune i Finnmark på kommunens soldag – det vil si den første dagen i året hvor sola er synlig etter mørketiden. Årets solstråle har i løpet av sin karriere i norsk solbransje sett både oppturer og nedturer, men uansett hvilken vei pilene har pekt har han jobbet utrettelig videre for å fremme solenergi. Et sterkt klima- og miljøengasjement er en del av drivkraften bak dette arbeidet, og han er opptatt av at teknologiene skal være så miljøvennlig som mulig, fra «vugge til grav», i tillegg til at de bidrar til produksjon av ren kraft.

Årets solstråle startet i 2012 solenergiselskapet FUSen, som bygger solenergianlegg på norske bygninger, primært innen næringsbyggsegmentet. Etter å ha arbeidet i mange år for å utvikle og bygge opp firmaet, løsnet det for alvor i 2016. Sammen med sine underleverandører leverte FUSen flere av de største solcelleanleggene i Norge i fjor, og bidro med dette i betydelig grad til den store økningen av installert effekt vi så i 2016. FUSen har gått fra å være en enmannsbedrift til å være arbeidsplass for åtte personer, og firmaet er i dag en landsomfattende leverandør av solkraft. Norsk solenergiforening tildeler herved prisen Årets solstråle 2017 til Thor Christian Tuv i FUSen for å ha utmerket seg i sin innsats for å fremme bruk av solenergi i Norge.


Flere nyheter

Solenergi FUSen. Karoline Kristiansens vei 1h, 0661 Oslo      prosjekt@fusen.no  |   Tlf: 400 FUSEN (400 38 736)

Mail som sendes til alle adresser hos "@fusen.no" lagres på server. 

Lenkene nedenfor beskriver informasjon om personvern og bruk av informasjonskapsler på FUSens digitale kanaler:

https://blogg.fusen.no/personvernvilk%C3%A5r-og-vilk%C3%A5r-for-bruk

https://blogg.fusen.no/bruk-av-informasjonskapsler

  • FUSen på Twitter
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2018 FUSen AS - Foto Erik Worsøe Eriksen / Kristian Bye / FUSen. Utviklet på Wix.com av Staal AS